Nieuws

Nieuw: de roterende LED zwaailampen van WERMA

Roterende LED zwaailampen van WERMA

Zorg voor 360 graden signalisatie voor optimale veiligheid met de nieuwe LED zwaailichten van WERMA. Binnen de nieuwe zwaailichten heb je de keuze uit een LED zwaailicht met spiegel (833) en een LED zwaailicht met Fresnel lens (884). Afhankelijk van de toepassing van de zwaailichten kan de meest geschikte signaallamp worden gekozen.

Per 1 december 2024 voert CC Nederland het merk WERMA niet langer. Deze beslissing is genomen na een zorgvuldige evaluatie van ons productportfolio en onze toekomstige strategische richting. Tot het einde van dit jaar blijven we beschikbaar voor ondersteuning en service met betrekking tot WERMA-producten. Heb je vragen over deze verandering of wil je meer informatie over andere fabrikanten? Neem gerust contact op met ons team; we staan voor je klaar.

Een LED zwaailicht met spiegel of met Fresnel lens?

Het LED Zwaailicht met Spiegel (883) wordt gekenmerkt door de extreem heldere LED-technologie in de zwaailamp. Dit zorgt ervoor dat deze zwaailamp zelfs een hoge zichtbaarheid heeft bij direct zonlicht. Het LED Fresnel Zwaailicht (884) is een variant op de spiegeldraailamp, maar dan met speciale Fresnel-lenzen, zoals die in lichtmasten worden gebruikt. Door lichtbundeling trekken deze lenzen maximale aandacht. Dit zorgt ervoor dat het zwaailicht ook over grote afstanden en bij slechte weersomstandigheden zeer goed zichtbaar is.

De signaallampen reflecteren met een bereik van 360 graden. Daarnaast kan het zwaailicht zowel binnen als buiten worden opgesteld door de IP65 beschermingsgraad.

Zwaailichten met LED-lampen: duurzamer, helderder en energiebesparend

De LED roterende lampen zijn een geoptimaliseerde variant van de WERMA roterende zwaailampen met spiegel en Fresnel lenzen. De oude halogeen- of gloeilamp is hierbij vervangen door een LED-lamp. Dit zorgt er niet alleen voor dat de lamp duurzamer is geworden, maar ook energiebesparend en helderder is. De LED-lamp maakt het namelijk mogelijk om de lichtintensiteit te verhogen.

De kenmerken van de WERMA LED zwaailichten

De WERMA zwaailichten kunnen worden bevestigd op een drietal manieren: direct montage op een sokkel, op een buis of aan de wand. Dit zorgt ervoor dat de lampen vrijwel overal kunnen worden toegepast. Verder worden de nieuwe WERMA LED zwaailichten gekenmerkt door:

  • Hoge lichtintensiteit
  • Robuuste behuizing
  • Laag stroomverbruik
  • Eenvoudig aan te sluiten, zonder de mechanische assemblage te verwijderen
  • Manipulatie- en schokbestendigheid tot 60 joule
  • Optionele draadafscherming ter bescherming tegen mechanische schade

De toepassing van de WERMA LED zwaailichten

De nieuwe zwaailampen van WERMA kunnen voor uiteenlopende toepassingen worden ingezet. Zo zijn de lampen zeer geschikt voor het signaleren van storingen en doorgeven van alarmen in verscheidene situaties:

  • In de gebouwentechniek
  • Voor deur- en hekwerksystemen
  • Op machines en installaties, over een lange afstand
  • Eerste inbedrijfstelling

Vragen

Heb je nog vragen over de nieuwe WERMA LED signaallampen? Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

Modulaire ethernet connector voor standaard RJ45 patchkabels

ILME MIXO ethernet connector - RJ45 connector

De industrie vraagt tegenwoordig steeds meer om ruimtebesparende en op maat gemaakte oplossingen. Datatransmissie is hierbij een van de belangrijkste drijfveren voor de digitalisering van de industrie. Daarom komt ILME met een nieuwe MIXO modulaire ethernet connector: de exclusieve universele RJ45 patchkabel adapter CX 01 J8UM die kan worden toegepast op het MIXO modulaire systeem.

Ethernet connector als aanvulling op de MIXO modulaire connectorreeks

Met de nieuwe CX 01 J8UM module uit de MIXO modulaire connectorreeks kunnen Industrial Ethernet interfaces voor de overdracht van Gigabit Ethernet, PROFINET of andere IIoT standaarden universeel worden geïmplementeerd met standaard RJ45 kabels. De bestaande RJ45-connectoren worden rechtstreeks op de gestandaardiseerde module aangesloten waardoor er niet langer fabrikant-specifieke datakabels nodig zijn. 

De CX 01 J8UM is universeel geschikt voor vele RJ45 Ethernetkabels. Daarnaast is de RJ45 connector betrouwbaar en geschikt voor intensief gebruik dankzij de vergrendeling van de RJ45-stekker met clips en een extra kabelbinder.

Minder montagetijd door eenvoudige bevestiging

De nieuwe MIXO-module kan worden gebruikt met een ruim aantal patchkabels. Dit zorgt ervoor dat de modulaire connecteren zeer veelzijdig zijn. De patchkabel hoeft enkel in de adapter te worden geplaatst en te worden vastgezet met de isolerende vergrendeling. Dit zorgt ervoor dat de montagetijd in het veld drastisch wordt verlaagd. Het snelle en eenvoudige systeem is geschikt voor een groot aantal patchkabels met een maximale afmeting van 34mm (L) x 13,5mm (B) x 9,5mm (H).

Vragen

Heb je nog vragen over de nieuwe ILME MIXO Ethernet connector? Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

De nieuwe HT3P Safety Commander voor tablets op productielocaties

HT3P Safety Commander voor tablets op productielocaties

Verbeter de veiligheid en bedienbaarheid

Er worden steeds vaker tablets ingezet als bedieningsterminals op productielocaties. Hierbij dient er rekening te worden gehouden met de ISO/IEC-veiligheidsnormen. Tablets of andere bedieningsapparaten moeten daarom, wanneer ze worden gebruikt in de buurt van gevarenbronnen van machines, worden uitgerust met veiligheidsvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een vrijgave-schakelaar en een noodstopschakelaar voor het onmiddellijk uitschakelen van de machine. Met behulp van de Safety Commander™ kan een tablet gemakkelijk worden uitgerust met de vereiste veiligheidsvoorzieningen.

De HT3P Safety Commander

Met Safety Commander™ worden tablets nu geleverd met veiligheid. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een verbetering van de bedienbaarheid. Bovendien kunnen lagere uitrustingskosten en een hogere werkefficiëntie worden bereikt.

De kenmerken van de HT3P Safety Commander:

  • Geschikt voor verticaal en horizontaal gebruik door de draaibare houder;
  • Noodstopschakelaar met LED-indicator;
  • Ergonomisch ontworpen vrijgave schakelaar met drie standen: OFF -> ON -> OFF;
  • Vergrendelingsfunctie met sleutel;
  • Vrije positionering van de noodstopschakelaar voor gebruiksgemak;
  • Ergonomisch ontwerp zodat de tablet goed in de hand ligt;
  • Geschikt voor tablets met schermen van 8 tot 11 inch tot een dikte van 10mm;
  • Optioneel: accessoires voor bevestiging aan robuuste tablets met een dikte van 10 (Tabletdikte-instelkit A) tot 24 mm (Tabletdikte-instelkit B);
  • Robuuste constructie met een valbestendigheid van 1,2 meter;
  • IP54 afgedicht: bruikbaar in stoffige omgevingen of bij blootstelling aan spatten of sproeien;
  • USB-laadpoort: gebruik de tablet zonder zorgen over het verlies van batterijvermogen tijdens gebruik.

Vragen

Heb je nog vragen over de nieuwe HT3P Safety Commander? Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

ILINOX® industriële wandkast: de beste kwaliteit en hoge flexibiliteit

Industriële wandkast RVS

Bij CC Nederland vind je een breed assortiment industriële wandkasten van ILINOX®. ILINOX® is opgericht in 1983 en gespecialiseerd in het produceren van roestvrijstalen behuizingen en schakelkasten. Doordat ILINOX® al bijna 40 jaar uitsluitend roestvrijstalen behuizingen en schakelkasten produceert heeft zij de nodige ervaring en kennis opgedaan. Dit heeft geresulteerd in de beste kwaliteit en een hoge flexibiliteit. Een voorbeeld hiervan zijn de industriële wandkasten uit de QL-serie: kwaliteitskasten met unieke kenmerken ten opzichte van andere aanbieders. Wij vertellen je graag alles over deze toppers uit ons assortiment.

De industriële wandkasten van ILINOX®

De QL-serie industriële wandkasten van ILINOX® hebben veel unieke kenmerken ten opzichte van wandkasten van andere aanbieders. Een van de belangrijkste kenmerken is dat de ILINOX® wandkasten volledig zijn aan te passen op jouw wensen. Hier vertellen we je in de loop van dit artikel meer over. Dit doen we aan de hand van een aantal deelonderwerpen. Zo lees je alles over:

Aan welke keurmerken voldoet een industriële wandkast uit de QL-serie?

De QL wandkasten van ILINOX® worden gekenmerkt door hun extreem goede waterdichtheid. De wandkasten hebben een IP waarde van IP66 en IP69K. Dit maakt deze kasten uitermate geschikt voor de voedingsindustrie. Op aanvraag kan de industriële wandkast worden voorzien van een UL-certificering voor de Amerikaanse en Canadese markt. In dit geval voldoen de wandkasten aan de NEMA4X beschermklasse. De wandkasten kunnen daarnaast ook worden voorzien van een extra extern aardpunt en ATEX-certificering indien de kasten explosieveilig dienen te zijn.

Deur met dubbele zetting voor extra stabiliteit en waterdichtheid

Dubbele zetting industriële wandkastDe meeste aanbieders van industriële wandkasten hebben kastdeuren met een enkele zetting. Dit zorgt voor minder stabiliteit en het risico dat er vuil en vocht ophoopt tussen de zetting. De ruimte tussen de kast en de deur is soms zo groot dat je hier zelfs een vinger tussen kunt steken. Dit kan tot gevolg hebben dan de wandkast na verloop van tijd via de deur vol loopt met vuil en water waardoor deze begint te lekken. Dit kan als gevolg hebben dat een kostbare HMI welke in de deur geplaatst is defect gaat. Daarom zijn de industriële wandkasten uit de QL-serie voorzien van een dubbele gezette deur en is de ruimte tussen de kast en de deur minimaal. Ophoping van vuil en water kan hierdoor niet plaatsvinden.

De dubbele zetting maakt het tevens onmogelijk om de afdichting te raken bij het hogedruk afspuiten van de machines. De dubbele zetting zorgt er namelijk voor dat er een soort labyrint ontstaat die de waterstraal meerdere malen breekt. Dit zorgt voor de extreem goede waterdichtheid van de wandkast, namelijk IP66 en IP69K. Deze industriële wandkast is dan ook ideaal voor de voedingsindustrie.

De deuren van de industriële wandkasten uit de QL serie hebben kleine uitsnede aan de onderzijde voor eventuele afwatering. Hierdoor kan het water of vuil wat toch in de rand van de deur terechtkomt gemakkelijk weglopen. De kast zelf is voorzien van een vlakke rechtopstaande rand. Deze opstaande vlakke rand sluit tegen de afdichting aan. Hiermee wordt voorkomen dat de afdichting wordt ingesneden en lekkages ontstaan.

Afdichting industriële wandkast

Polyurethaan of siliconen foam afdichting

Binnen de QL serie heb je zoals eerder benoemd de keuze uit een RVS 304 of een RVS 316 wandkast. RVS 316 is een hoogwaardiger RVS. Dat maakt deze wandkasten bijvoorbeeld zeer geschikt voor een offshore toepassing. RVS 316 is namelijk beter bestand tegen zoute zeelucht waardoor er minder kans is op corrosie. Daarnaast verschillen deze wandkasten van elkaar door de gebruikte afdichting. Een RVS 316 industriële wandkast heeft een siliconen foam afdichting waar dit bij de RVS 304 wandkast een afdichting van polyurethaan is. Dit zorgt ervoor dat de industriële wandkasten gemaakt uit RVS 316 in zijn geheel van een hoogwaardigere kwaliteit zijn.

Gesloten celstructuur of open celstructuur

Om je een beeld te geven van het verschil tussen een siliconen foam en polyurethaan afdichting is het belangrijk om te weten dat zowel silicoon als polyurethaan kleine luchtbelletjes bevat. Bij polyurethaan zijn deze luchtbelletjes met elkaar verbonden. Raakt de verharde buitenste laag van de afdichting beschadigd, dan bestaat de kans dat er een sponseffect ontstaat. In dit geval zal de gehele afdichting voltrekken met water. Dit kan leiden tot lekkages. Een beschadiging ontstaat uiteraard niet zomaar bij het openen en sluiten van de wandkast, maar kan ontstaan indien de afdichting in aanraking komt met scherpe voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een mes of schroevendraaier.

De siliconen foam afdichting bevat ook kleine luchtbelletjes, maar kent een gesloten celstructuur. Hierdoor zijn de luchtbelletjes niet met elkaar verbonden. Indien de verharde buitenste laag beschadigd raakt beperkt de ‘lek’ zich tot een enkele luchtbel. Dit voorkomt dat de afdichting vocht absorbeert. In principe is een siliconen foam afdichting dus een hardere afdichting die beter bestand is tegen beschadigingen. Indien je voorkeur uitgaat naar een RVS 304 industriële wandkast, maar dan gecombineerd met een siliconen foam afdichting, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Volledig in RVS gegoten scharnieren

ILINOX® ontwikkelt de scharnieren voor haar industriële wandkasten volledig zelf. De QL wandkasten zijn uitgerust met volledig in RVS 316 gegoten scharnieren. Bij andere aanbieders worden de scharnieren vaak gelast. Deze vorm van bevestigen zorgt ervoor dat de scharnieren veel fragieler worden en kunnen afbreken. ILINOX® heeft er dan ook voor gekozen om de scharnieren volledig te schroeven.

ILINOX industriële wandkast           Scharnier industriële wandkast

De deuren kunnen tot 120 graden worden geopend. Wanneer de wandkast geopend wordt steekt de deur standaard iets uit. Soms moet de industriële wandkast worden ingebouwd en kan dit ervoor zorgen dat de deur niet meer opent. In dit geval kan het profiel van de wandkast worden verbreed en wordt er een ander scharnier gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de deur gelijk blijft aan de zijkant van de kast wanneer de deur wordt geopend. Hierdoor kan de kast volledig ingebouwd worden in een machine en kunnen de deuren normaal geopend worden. Heeft u een dergelijke toepassing? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waarborg de IP-waarden met de standaard geïntegreerde montagepunten

Een veel voorkomend probleem is dat er vaak, wanneer de wandkast opgehangen moet worden, gaten worden geboord in de kast. Veelal vergeet men deze goed af te dichten. Hierdoor verliest de industriële wandkast zijn waterdichtheid. De wandkasten van ILINOX® hebben daarom speciale geïntegreerde montagepunten aan de achterzijde van de kast. Met behulp van de M6 blinde pluggen kan de kast op de wand gemonteerd worden. Hier heeft ILINOX® speciale wandbeugels voor ontworpen. 

Montagepunten industriële wandkast            Wandbeugels industriële wandkast

Op de montagepunten aan de binnenzijde zit een bout waarop de montageplaat kan worden bevestigd. Op grote montageplaten worden vaak veel componenten bevestigd. Dit zorgt voor veel gewicht. Met dit systeem wordt de montageplaat direct op de machine bevestigd in plaats van aan de kast. Dit zorgt voor meer stabiliteit.

Goed om te weten: de industriële wandkasten van ILINOX® worden standaard geleverd met een verzinkte montageplaat. Deze hoef je er dus niet extra bij te bestellen. Gaat je voorkeur uit naar een montageplaat van RVS? Dan kun je deze los bestellen.  

Stem de industriële wandkast af op de rest van de machine

De industriële wandkasten uit de QL-serie zijn volledig te personaliseren. Dit maakt het mogelijk om voor de wandkast dezelfde afwerking te kiezen als de rest van de machine. Standaard zijn de wandkasten voorzien vaan een Scotch Brite borstel afwerking, maar een andere afwerking is ook mogelijk. Zo kan de wandkast bijvoorbeeld grover worden opgeschuurd indien je de kast achteraf nog wilt verven of coaten, maar ook elektrolytisch polijsten of glasparelen is mogelijk. De wandkasten uit de QL-serie kunnen daarnaast zowel van RVS 304 als RVS 316 worden gemaakt. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Industriële wandkast op de millimeter op maat gemaakt

Het grote voordeel van de industriële wandkasten uit de QL serie is dat ze in een ruim aantal standaardmaten beschikbaar zijn. Met de QLP-serie wandkasten biedt ILINOX® zelfs industriële wandkasten met een diepte van 400mm. Mocht het toch voorkomen dat het gewenste formaat er niet tussen zit, dan kunnen de wandkasten tot op de millimeter op maat worden gemaakt. Dit terwijl de wandkast alle eerdergenoemde kenmerken behoudt. Maatwerk is al mogelijk vanaf één stuk.  

Naast het op maat maken van de wandkasten kan maatwerk ook inhouden dat er uitsparingen worden aangebracht aan de wandkast. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer de wandkast moet worden voorzien van een HMI, drukknop, connector of kabeldoorvoer. Afhankelijk van de componenten die vervolgens worden gebruikt in de industriële wandkast kan het zijn dat de IP-waarden komen te vervallen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van componenten die IP69K zijn afgedicht, dan behoudt de wandkast haar IP-waarden. Maak je gebruik van een kabeldoorvoer met IP66 afdichting, dan is de wandkast alleen nog maar IP66 afgedicht. De wandkast behoudt namelijk de IP-waarde van de zwakste schakel.

De bewerkingen kunnen worden gedaan voordat de kast wordt geproduceerd of naderhand met een 3D lasermachine welke standaard voorraadkasten kan voorzien van de gewenste uitsparingen. De levertijd van een bewerkte standaard kast is circa 2 weken. We hanteren een laag en transparant tarief voor de bewerkingen met de 3D laser.

Persoonlijk advies of vragen

Zoals je hebt kunnen lezen is werkelijk alles mogelijk met de wandkasten uit de QL-serie. Zo kunnen wij een industriële wandkast maken die volledig aansluit op jouw wensen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de ILINOX® wandkasten, of krijg je graag persoonlijk advies? Neem contact met ons op of dien een aanvraag in en wij helpen je op weg.

 

De nieuwe KEL-DPZ-CLICK: kabeldoorvoer in 5 seconden

KEL-DPZ-CLICK kabeldoorvoeren

De KEL-DPZ-CLICK van ICOTEK is verkrijgbaar voor de standaard metrische uitsparingen M25, M32, M40, M50 en M63. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kunnen tot 78 kabels door één uitsparing worden geleid. Hiermee biedt de KEL-DPZ-CLICK uiterst ruimtebesparende en compacte kabeldoorvoer.

Kabeldoorvoerplaat met dubbele montagemogelijkheid

Met de compacte, vlakke en hybride KEL-DPZ-CLICK-producten kunnen kabels in schakelkastbehuizingen, systemen en machines zonder stekkers worden geleid. Afhankelijk van het installatietype beschikt de KEL-DPZ-CLICK over de gecertificeerde beschermingsklassen IP65, IP66 en IP68, RINA, HL3, ECOLAB en nog veel meer. Bovendien heeft de nieuwe kabeldoorvoerplaat twee verschillende montagemogelijkheden. Zo kan de KEL-DPZ-CLICK worden bevestigd met een contramoer (wanddikte tot 11mm) of door hem vast te klikken (wanddikte 1 - 2,5mm).

Indien wordt gekozen voor de installatie door vastklikken kunnen de CLICK-systemen vanaf de voorzijde worden geïnstalleerd zonder dat de kabeldoorvoer vanaf de achterzijde hoeft te worden vastgezet. Het installatietype kan door de gebruiker zelf worden bepaald, in overeenstemming met de vereiste IP-beschermingsklasse. Met het nieuwe CLICK-systeem kunnen op elk moment eenvoudig aanpassings- en onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Met de klikmontage is het mogelijk om in slechts 5 seconden een goede kabeldoorvoer te realiseren.

Vragen

Heb je nog vragen over de nieuwe KEL-DPZ-CLICK? Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

Nieuw: M23 adapter tule voor IMAS-CONNECT™ systeem

IMAS-CONNECT™ doorvoerframe KEL-U met een AT-FL

Voor het modulair ontworpen adaptersysteem IMAS-CONNECT™ biedt ICOTEK de nieuwe adapter tulen AT-FL en QT-AT-FL aan. De adapter tulen dienen als interface voor vierkante M23-flensconnectoren.

De nieuwe AT-FL is ontworpen op basis van de KT grote doorvoertule. De QT-AT-FL is ontworpen op basis van de QT grote doorvoertule. De AT-FL kan worden gebruikt in de ICOTEK KEL-systemen (KEL-U, KEL-ER, KEL 183 en KEL-FG) en de QT-AT-FL is geschikt voor de KEL-QUICK systemen van icotek.

De doorvoertules van de adapter worden in de deelbare kabeldoorvoer gestoken. Ingebouwde connectoren of ingebouwde connector aansluitingen kunnen rechtstreeks in de kabelinvoer worden geïntegreerd met behulp van de AT-FL / QT-AT-FL-doorvoertules. Alle vierkante flenzen met een gatafstand van 19,8 x 19,8 mm (M23) zijn geschikt. De montagekosten worden verlaagd omdat er geen aparte uitsparing in de behuizingswand nodig is, bijvoorbeeld in een schakelkast.

De nieuwe IMAS-CONNECT™-adapters zijn gemaakt van elastomeer met een behuizing van polyamide en zijn vrij van siliconen en halogeen. De AT-FL doorvoertule bereikt beschermingsklassen tot IP65, de QT-AT-FL behaalt IP54 (afhankelijk van de geschroefde flens en de connector). Certificaten zoals onder anderen ECOLAB, HL3, UL94-VO, RoHS-conform zijn al toegekend voor de nieuwe producten.

Vragen

Heb je nog vragen over de nieuwe adapter tulen AT-FL en QT-AT-FL? Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

De nieuwe HDMI module: voor videosignaaloverdracht van hoge kwaliteit binnen de industrie

De nieuwe ILME MIXO HDMI module: voor videosignaaloverdracht in de industrie van hoge kwaliteit, met HDMI type A aansluitingen.

In het verleden was het in de industrie gebruikelijk om beeldschermen met een industriële verbinding toe te passen. Tegenwoordig zien wij dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de standaard monitor met HDMI-aansluiting. Echter, het is van belang dat de HDMI op industriële wijze wordt verbonden. Daarom heeft ILME haar assortiment modulaire binnenwerken uitgebreid met een HDMI module.

De MIXO-serie: een systeem van modulaire binnenwerken

De MIXO-serie van ILME is een modulair connector systeem bestaande uit een MIXO frame en zelf te kiezen MIXO modulen. De MIXO frames passen in de standaard ILME-behuizingen en ook in behuizingen van andere merken. Hierdoor is zelf voor iedere toepassing een connector samen te stellen. De MIXO-serie is namelijk een open verbindingssysteem.

Je hebt enorm veel vrijheid en mogelijkheden als gebruiker bij het samenstellen van je modulaire stekker. Zo heb je de keuze uit een reeks van bijna 40 modules voor elektrische voeding, datatransmissie, optische signalen of perslucht (tot 8 bar). Het modulebereik wordt continu uitgebreid, waardoor steeds nieuwe configuraties kunnen worden gerealiseerd. Zo ook nu, met de nieuwe ILME MIXO HDMI module.

De ILME MIXO HDMI module

De HDMI is de nieuwe standaard voor videosignalen in huis en op kantoor. Ook in de industrie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van apparaten met een HDMI aansluiting, maar tot nu toe waren er nauwelijks geschikte heavy-duty connectoren. Met de nieuwe CX 01 MI HDMI-module kunnen videosignalen ook in industriële omgevingen met IP-bescherming in een modulaire connector worden overgebracht.

De kenmerken van de nieuwe MIXO HDMI module:

  • HDMI 1.4 en HDMI 2.0 standaard met Ultra-HD 4k resolutie bij 60Hz (4096x2160p)
  • Compact ontwerp op één modulaire unit met afgeschermde HDMI type A aansluiting
  • Eenvoudige installatie zonder gereedschap
  • HDMI patchkabel met een lengte van 2 meter (andere lengtes op aanvraag)
  • Frames zijn geschikt voor de standaardbehuizingen T-TYPE (IP65) en V-TYPE (IP67), evenals de compacte behuizing MIXO ONE en het schakelkastmontagesysteem COB
  • ARC en Ethernet geschikt tot 18 Gbit/s transmissiesnelheid

Vragen

Heb je nog vragen over de nieuwe HDMI module? Bekijk voor meer informatie de productpagina. Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

Push-in aansluitklemmen: betrouwbare, veilige en efficiënte bedrading

Push-in technologie IDEC

Schakelkasten vereisen de aansluiting van veel verschillende apparaten die in de besturingskast worden gemonteerd of geïnstalleerd. Het aansluiten van alle bedrading kost vaak een hoop tijd. Tegenwoordig moet de ‘downtime’ steeds korter worden. Daarom is het belangrijk dat de bedrading steeds sneller wordt aangesloten. Daarnaast moeten de aansluitingen ook veiliger worden en eenvoudig aan te passen zijn. IDEC heeft hier dé oplossing voor: de nieuwe push-in technologie.

De nieuwe push-in aansluitklemmen van IDEC

De push-in aansluittechniek is een nieuwe bedradingsmogelijkheid die aan een groot aantal IDEC componenten en automatiseringsproducten wordt toegevoegd. IDEC heeft de nieuwe push-in aansluitklemmen ondertussen al toegepast op drukknoppen en noodstoppen van de HW-serie, controlelampen, keuzeschakelaars, geselecteerde programmeerbare PLC’s en aansluitvoeten van de RU-serie. Om dit brede assortiment aan te vullen brengt zij nu ook de schakelaars uit de CW-serie en aansluitvoeten uit de SU- en SJ-serie met deze technologie op de markt.

De traditionele schroefaansluitingen

Tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van schroefaansluitingen om draden voor elektronische apparaten mee aan te sluiten. Hierbij heb je slechts een schroevendraaier nodig om de draden vast te zetten. Dit is een zeer eenvoudige manier van draden verbinden, maar om de industriële aansluitingen op bedieningspanelen veilig te maken moet men zich wel aan vaste specificaties houden. Een verkeerde installatie van draden in schroefklemmen kan de betrouwbaarheid aantasten. Met name wanneer een ontwerp onderhevig is aan beweging of aanzienlijke trillingen. Dit kan draadontkoppeling of sluiting als gevolg hebben, waarbij machinestoringen kunnen worden veroorzaakt.

Aansluitingen die lijken op de push-in aansluitklemmen

Naast de traditionele schroefaansluitingen wordt er ook gebruik gemaakt van aansluitklemmen die enigszins te vergelijken zijn met de push-in technologie. Hierbij gaat het om aansluitingen zoals de veerklemverbindingen, veerkooiverbindingen en kooiklemverbindingen. Vaak worden deze vier namen door elkaar gebruikt. De laatste drie aansluitmethoden zijn in wezen identiek, op een paar verwaarloosbare verschillen na. De push-in aansluitklemmen zijn daarentegen wel degelijk anders.

Bij veerklemverbindingen, veerkooiverbindingen en kooiklemverbindingen heb je een schroevendraaier nodig voor het inbrengen en verwijderen van de draden. De push-in technologie is ontworpen om te voldoen aan de vraag naar eenvoudigere aansluitmogelijkheden. Dit geldt met name voor paneelbouwers die op zoek waren naar alternatieven voor het schroeven van draden.

Hoe werken de push-in aansluitklemmen?

De push-in technologie is een type aansluitklem waarbij assembleurs de draden en kabels eenvoudig in aansluitingen kunnen duwen (push-in). Zo ontstaat er een snelle en betrouwbare verbinding. Hierbij is niet langer een schroevendraaier nodig om de draden te bevestigen.  

Push-in technologie

De push-in aansluitklemmen worden steeds vaker toegepast

Tegenwoordig komen er steeds meer producenten van de oorspronkelijke apparatuur bij en beginnen eindgebruikers de veiligheid, betrouwbaarheid en eenvoud van push-in verbindingen te erkennen. Hierdoor zien we dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de push-in technologie. Fabrikanten van componenten beginnen hun aanbod dan ook steeds verder uit te breiden met deze geoptimaliseerde bedradingsmethode.

De voordelen van de push-in aansluitklemmen van IDEC

De nieuwe push-in aansluitklemmen van IDEC brengen veel voordelen met zich mee:

  • Compacte aansluitklemmen: de push-in aansluitklemmen van IDEC zijn zeer compact. Dit zorgt ervoor dat paneelbouwers oplossingen kunnen bouwen die minder ruimte innemen.
  • Intuïtieve en snelle aansluiting: de aansluitklemmen zijn voorzien van kleine oranje drukkers in de buurt van elke aansluitingspoort. Dit maakt het makkelijker om de poorten te openen en aangesloten draden los te maken. Dit maakt de push-in aansluitingen intuïtief en sneller te gebruiken.
  • Geen belasting van de interne veren: de drukkers voorkomen dat de interne veren van de aansluitpoorten worden belast door de druk van de schroevendraaier om de poorten te openen.
  • Compleet aanrakingsveilig: de drukker isoleert de binnengeleider van contact met het gereedschap. Dit zorgt ervoor dat de push-in technologie compleet aanrakingsveilig is.
  • Goede afdichting: door de goede afdichting zijn de push-in aansluitingen geschikt voor vele industriële toepassingen, ook die met typische hoeveelheden vuil. Bij push-in aansluitingen worden de draden vrij diep in de klem gestoken. Hierdoor liggen de geleiders minder bloot. In dat opzicht is deze aansluitmethode dus veiliger dan andere vormen van aansluitmethoden.
  • Bestand tegen trillingen: de push-in aansluitingen zijn beter bestand tegen trillingen dan schroefaansluitingen. Dit komt door de veerbelaste aansluiting van de push-in aansluitklem. De aansluitingen kunnen niet hierdoor niet losraken bij trillingen. Sommige push-in verbindingen kunnen zelfs in verschillende richtingen worden georiënteerd. Dit in tegenstelling tot draadklemmen die op één bepaalde manier moeten worden gemonteerd om trekken tegen de klem te voorkomen.

Vragen

Heb je vragen over de nieuwe push-in aansluitklemmen of behoefte aan persoonlijk advies? De experts van CC Nederland staan altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

ILME T-junction verdeelbox: dé oplossing voor slimme bekabeling

Dé oplossing voor slimme bekabeling

ILME heeft haar assortiment verder uitgebreid met de nieuwe T-junction verdeelbox CYG 9KAXI3. Deze nieuwe verdeelbox is een kant-en-klare, aanpasbare oplossing voor alle industriële toepassingen waarbij de distributie van vermogens- en besturingssignalen is vereist.

Het voorgemonteerde systeem is voorzien van drie compacte “21.21” connectoren met roestvrijstalen vergrendelingshendels van hoge kwaliteit en slijtvaste afdichtingen (CKAX 03 I). De connectoren zijn gemonteerd op een robuuste UV-bestendige aluminium verdeelkast (APV 9). Dit biedt een betrouwbare constructie die door de IP66/67 afdichting ook geschikt is om buiten te gebruiken.

De structuur van de T-junction verdeelbox maakt het mogelijk om twee voedings- en signaalkabels (IN/OUT) aan te sluiten op de uitgelijnde connectoren. Tegelijkertijd kan op de 90° connector een toevoerleiding naar een deelnemer worden aangesloten die kan worden losgekoppeld zonder dat de serieschakeling wordt onderbroken. Dit maakt deze verdeelbox zeer geschikt voor gebruik in een distributieketen.

De T-junction verdeelbox kan worden gebruikt met de hele reeks compacte “21.21” ILME binnenwerken en deksels. Er is ook een variant van de verdeelbox beschikbaar die geschikt is voor agressieve omgevingen en elektromagnetische compatibiliteit (EMC), afhankelijk van de installatievereisten.

Nieuw: de slimme inbouw RFID-reader van IDEC

IDEC DRIF-reader

IDEC heeft haar assortiment uitgebreid met de nieuwe KW2D smart RFID-reader. Bevorder een veilige werkomgeving met behulp van de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de informatie die de RFID-reader verschaft. De RFID-reader is speciaal ontworpen voor designpanelen.

ISO 16090 Machine Tools Safety: beheer de ‘mode of safe operation’

KW2D-serie is het ideale product voor het beheer van de ‘mode of safe operation’ zoals gespecificeerd in de ISO 16090. De RFID-reader wordt gekenmerkt door:

  • Nauwkeurige gegevensverzameling en betrouwbare gegevensoverdracht
  • Hoge mate van betrouwbaarheid dankzij een geïntegreerd sorteersysteem
  • Zelfdiagnose voor het controleren van de geheugenstatus bij elke inschakeling
  • Dubbele controle bij de communicatie met het hostapparaat met behulp van controlesommen

De stand-alone reader is specifiek ontworpen voor het inbouwen in stijlvolle panelen en combineert veiligheid met design. Wat de IDEC RFID-reader uniek maakt is dat hij eenvoudig kan worden ingebouwd in een paneel of schakelkast.

Een betere beveiliging van de werkomgeving

Met de beveiligde RFID-reader en bijbehorende software kan de gebruikersautoriteit van werknemers voor de machines en apparaten worden beheerd. Zo kunnen onbedoelde wijzigingen in de werking en instelling worden voorkomen en storingen en defecten aan de apparatuur worden beperkt. De inspectiegeschiedenis van de machines en apparaten kan daarnaast eenvoudig worden uitgevoerd. De inspectiedetails worden als elektronische gegevens geregistreerd en gekoppeld aan de gegevens van de werknemers. Om hierbij betrouwbare traceerbaarheid te kunnen waarborgen kunnen de tijd- en werkgegevens worden vastgelegd op een touchpanel of PLC.

Voor de KW2D RFID-reader zijn RFID kaarten of RFID tags beschikbaar waarmee bijvoorbeeld een werkplaats van de ingang tot en met de uitgang van de werkplek getraceerd kan worden. Hiermee kan er een veiligere werkomgeving voor werknemers worden gecreëerd. De gegevens worden verzonden wanneer de RFID-tag wordt gelezen. Zo kunnen er logbestanden worden geregistreerd op het hostapparaat. Dit voorkomt dat werknemers worden opgesloten of achtergelaten in een werkgebied.

De perfecte mix tussen compacte technologie en slim ontwerp

De nieuwe RFID-reader van IDEC is de ultieme adaptieve oplossing voor traceerbaarheid, gebruiksautoriteit en controle. De KW2D-serie heeft een slim ontwerp met 4 LED-indicatoren die ook vanaf de zijkant zichtbaar zijn. De extra zoemer zorgt voor een betere gebruikservaring dankzij de zichtbare en hoorbare feedback over de bedieningsstatus.

De KW2D-serie is geschikt voor alle omgevingen waar een compact en slim ontwerp vereist is. De montage en integratie van de RFID-reader wordt vergemakkelijkt door het vlakke ontwerp en de beperkte diepte onder het paneel. Daarnaast kan dit paneel zelfs op een metalen oppervlak worden geïnstalleerd. Verder zorgt het ontwerp ervoor dat de RFID-reader bestand is tegen wasbeurten en olielekken.

Vragen

Heb je nog vragen over dit product? Bekijk de brochure voor meer informatie over deze nieuwe RFID-reader. Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

Scroll to top