Nieuws

De nieuwe WERMA eSIGN signaaltoren

WERMA eSIGN signaaltoren

De WERMA eSIGN signaaltoren is een signaallamp die modern design en uitgebreide functionaliteiten perfect combineert. Een modulaire signaaltoren, waarbij de toren opgebouwd is uit meerdere elementen, is overbodig door de innovatieve LED-technologie. Op deze pagina lees je meer over de WERMA eSIGN signaaltoren.

Per 1 december 2024 voert CC Nederland het merk WERMA niet langer. Deze beslissing is genomen na een zorgvuldige evaluatie van ons productportfolio en onze toekomstige strategische richting. Tot het einde van dit jaar blijven we beschikbaar voor ondersteuning en service met betrekking tot WERMA-producten. Heb je vragen over deze verandering of wil je meer informatie over andere fabrikanten? Neem gerust contact op met ons team; we staan voor je klaar.

Hoe werkt de WERMA eSIGN signaaltoren?

De WERMA eSIGN signaaltoren geeft een nieuwe standaard aan signaallampen. Door de LED-technologie zijn er meer kleurcombinaties mogelijk dan alleen rood, geel en groen. Deze signaalzuil bestaat uit negen of vijftien segmenten die ieder afzonderlijk aan te sturen zijn. De signaalzuil is hierdoor voor de meest uiteenlopende doeleinden bruikbaar. Ieder LED-segment van de signaalzuil is afzonderlijk in te stellen. De WERMA eSIGN signaaltoren biedt een aantal mooie voordelen die goed in beeld worden gebracht in onderstaande video.

Diverse kleurencombinaties

Ben je op zoek naar een signaalzuil die meerdere kleurcombinaties aangeeft? Met de WERMA-lamp kies je uit meer dan 1 miljoen kleuren! Door de afzonderlijk in te stellen segmenten, is dit de perfecte signaaltoren als je met kleuren afgestemde signalen wilt geven. Deze optie maakt de lamp uniek ten opzichte van de gangbare modulaire uitvoeringen. De apart in te stellen segmenten, geeft je in één klap miljoenen signaalopties.

Diverse kleurencombinatie werma signaaltoren

Niveau-, knipper- en zwaailampfunctie

laadtijd weergave werma esign signaaltoren

Doordat de lamp de kleuren op een dynamische manier laat weergeven, kan de eSIGN signaaltoren van WERMA ook een niveau of laadtijd weergeven. Deze speciale ‘filling level mode’ was bij de conventionele signaalzuilen onmogelijk. In deze stand “laden” de individuele segmenten van de lamp zich geleidelijk met een vooraf bepaalde kleur, zodat het niveau of de laadtijd van een het proces duidelijk wordt. Het is ook nog mogelijk om de lamp op een speciale knipperfunctie of zwaailichtfunctie in te stellen.

Robuust en design gecombineerd

Het voordeel van signaaltorens die over 360 graden zichtbaar zijn, is dat de lampen vanuit alle hoeken te zien zijn. Een strak design oogt in dat geval wel zo professioneel. Deze lamp combineert een strak design met robuustheid. De lamp heeft de IP-waardes: IP66/IP69K (UL NEMA 4X voor de Amerikaanse markt). De IP-waardes zorgen ervoor dat de lamp bestand is tegen stof en hogedruk kan worden afgespoten.

Deze lamp is geschikt voor alle weersomstandigheden. Ook felle zon is geen probleem voor de WERMA eSIGN signaaltoren: de lamp is namelijk compleet UV-bestendig. Hierdoor blijft deze lamp perfect functioneren onder de hete zomerzon. De lamp is bestand tegen temperaturen van -30° C tot +60° C. Naast weersomstandigheden en stof, is deze lamp ook beschermd tegen de meeste agressieve stoffen, waaronder agressieve reinigingsmiddelen en olie.

Akoestische optie

Wil je, naast optische signalen, ook akoestische signalen geven? Kies dan voor de uitvoering met sirene. Deze sirene-optie biedt je tien verschillende tonen die naast elkaar functioneren met een output tot 105 decibel. De tonen worden gekoppeld aan de kleur van de lamp en zijn eenvoudig in te stellen. Klinkt goed toch?

IO-link of USB: integratie met jouw processen

De USB-signaaltoren van WERMA is te configureren via standaard USB (24V variant). Hiermee worden de instellingen van de lamp vooraf bepaald via vaste instellingen tijdens een configuratie middels USB. Dit is prima als je de lamp gebruikt voor een proces dat eentonig en stabiel is. Een geavanceerdere optie is het rechtstreeks koppelen van de lamp met jouw processen. Dit kan met de IO-link uitvoering. De IO-link uitvoering communiceert direct met controllers en sensoren van jouw applicatie. Door de WERMA eSIGN signaaltoren IO-link variant direct te koppelen via de M12 4-polige connectie met IO-link, bedien je eenvoudig de lamp op afstand via de PLC of procesbesturing en de IO link. Je kunt de lamp bijvoorbeeld zo instellen dat, na het afronden van een bepaald proces, de lamp automatisch op groen springt en het niveau laten weergeven van een tankinhoud.

Voor welke bedrijven is de WERMA eSIGN signaaltoren geschikt?

De WERMA eSIGN signaaltoren is geschikt voor verschillende machinebouwers en industrieën. In diverse processen is de lamp een welkome aanvulling op de dagelijkse werkzaamheden. Bijvoorbeeld voor moderne verpakkingsmachines, spuitgietmachines of machines voor de voedingsindustrie.

De WERMA eSIGN signaaltoren wordt vooral veel gebruikt voor de volgende processen:

  • Machines en fabrieken;
  • Handmatige productielocaties;
  • Transportbanden en interne logistieke systemen;
  • Verpakkingsmachines;
  • Laadstations en distributiecentra.

Hoe monteer ik de WERMA eSIGN signaalzuil?

montage werma esign signaalzuilmonteren werma esign signaaltorenNadat je hebt bepaald welke signaaltoren jouw voorkeur heeft, wordt de lamp gekoppeld via de IO-link of door jou geconfigureerd naar de gewenste instellingen via USB. Vervolgens monteer je de lamp vrij eenvoudig met de speciale bevestigingsmiddelen. Bij een vlakke horizontale bevestiging schroef je de BK Type 4X-voet simpelweg op de ondergrond, waarna je de lamp in de houder plaatst. Bij een verticale plaatsing, bijvoorbeeld aan een muur, metalen paal of hekwerk, schroef je de BK Type 4X-beugel aan de muur en plaats je de lamp eenvoudig in deze beugel. Indien de hoogte van de lamp ten opzichte van de houder aangepast moet worden, dan bestel je een speciale WERMA-buis in de gewenste lengte.

Meer informatie over WERMA-signaaltorens?

Wil je meer informatie over de WERMA-signaaltorens? Of wil je maatwerkadvies? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

FIBOX ARCA-wandkasten van kunststof: een klasse apart

fibox-wandkasten

Industriële wandkasten zijn er om elektrische componenten te beschermen. De kasten worden gebruikt voor de meest uiteenlopende en uitdagende toepassingen. De juiste behuizing is daarbij cruciaal. Met een sterke wandbehuizing, wordt de inhoud immers beschermt. Ben je op zoek naar een sterke behuizing die jouw apparatuur beschermt tegen weer, wind en bliksem? De FIBOX ARCA wandkast geeft de zekerheid waar je naar op zoek bent. In dit artikel lees je onder andere:

  • Welke voordelen kunststof heeft ten opzichte van plaatstaal en RVS;
  • Welke algemene voordelen een wandkast van kunststof heeft;
  • Welke andere voordelen een FIBOX-wandkast te bieden heeft;
  • Welke (maatwerk)opties er zijn voor de behuizing.

Met ingang van 1 december 2024 zal CC Nederland het merk FIBOX niet langer vertegenwoordigen. Deze beslissing is het resultaat van een zorgvuldige herziening van ons productaanbod en onze strategische focus. Tot het einde van het jaar zijn we er voor je met ondersteuning en service met betrekking tot FIBOX-producten. Heb je vragen over deze wijziging of wil je meer weten over onze andere fabrikanten? Neem gerust contact op met ons team; we helpen je graag verder.

De weerbaarheid van kunststof: het beste van twee werelden

Wandkasten die in de buitenlucht worden gebruikt, krijgen veel te voorduren: van dagelijkse invloeden zoals wind, regen en zon tot aan extremere weersinvloeden zoals hagel, vorst of soms zelfs een blikseminslag. Als een wandkast moet voldoen aan deze invloeden, kies dan voor een kunststoffen wandbehuizing.

Wandkasten zijn er grofweg in drie soorten materiaal: kunststof, RVS of plaatstaal. Maar wanneer kies je voor kunststof in plaats van RVS of plaatstaal?

Industriële wandkasten van plaatstaal

Plaatstaal is een sterk en betaalbaar materiaal dat prima geschikt is voor minder uitdagende toepassingen. Plaatstalen kasten worden voorzien van een poedercoating die de ergste corrosie voorkomt. Toch heeft het materiaal één groot nadeel voor toepassingen in de buitenlucht. De poedercoating kan beschadigen, waardoor corrosie kan optreden. Bij het bewerken van plaatstalen kasten, voor bijvoorbeeld een drukknop of HMI-paneel, verlies je de coating en daarmee ook de bescherming tegen corrosie. Het bewerken van een plaatstalen kast is mogelijk maar hiervoor is speciaal gereedschap nodig, bijvoorbeeld een pons.

Industriële wandkasten van RVS

RVS is vanwege corrosieweerbaarheid een veelgebruikt buitenalternatief voor plaatstaal. RVS geeft een robuuste bescherming tegen weersinvloeden en kan tegen een stootje. Kortom: een fantastisch materiaal voor wandbehuizing. Het nadeel? RVS wordt gezien als een duurder materiaal, wat natuurlijk invloed heeft op de prijs van de wandbehuizing. Alhoewel het bij een RVS-wandkast wel mogelijk is om RVS-delen aan te lassen, is het bewerken van RVS minder eenvoudig vanwege het benodigde gereedschap.

Industriële wandkasten van kunststof

Een kunststofwandbehuizing combineert de twee grootste voordelen van plaatstaal en RVS. Enerzijds is kunststof opgewassen tegen uitdagende omstandigheden. Anderzijds is het prijskaartje aantrekkelijker in verhouding met het alternatieve RVS-materiaal. Daarnaast heeft kunststof een aantal andere algemene voordelen.

De algemene voordelen van kunststof

Naast het kostenplaatje en de weerbaarheid zijn er nog een aantal algemene voordelen van een kunststoffen wandkast.

Kunststof is makkelijk te bewerken

Bij veel wandkasten is een bewerking of aanpassing belangrijk. Kunststof leent zich uitstekend voor maatwerkbewerkingen, doordat er makkelijk in te boren is. Dit is bij RVS of plaatstaal minder eenvoudig. Het zachte materiaal is eenvoudiger te bewerken en te ontbramen.

Kunststof is licht

Bij mobiele toepassingen speelt het gewicht van de behuizing een belangrijke rol. Zwaardere behuizingen zijn om deze reden minder mobiel. Kunststof is een licht materiaal en hierdoor eenvoudig te verplaatsen.

Kunststof heeft geen aparte aarding nodig

Vanwege het risico op kortsluiting moeten alle geleidend materialen geaard worden. Bij een plaatstaal of RVS-behuizing moet de deur of deksel apart geaard worden. Dit is bij een kunststofbehuizing overbodig doordat kunststof niet geleidt.

Waarom FIBOX?

CC Nederland werkt alleen met vooraanstaande leveranciers die garant staan voor kwaliteit en verdergaan dan de basis. De FIBOX-wandkasten hebben de volgende eigenschappen:

Hoogst mogelijke slagvastigheidswaarde (IK-waarde)

De slagvastigheidswaarde geeft simpelweg aan of een kast tegen een stootje kan. Dit wordt bepaald doormiddel van een impacttest die de IK-waarde bepaalt. Dat stootje is geen probleem voor de FIBOX-kast. Alle kasten zonder zichtvenster hebben de hoogst haalbare IK-waarde (IK10). Zelfs de behuizing met kijkvenster beschikt over een IK-waarde van 08 (IK08).

Hoge stof- en waterdichtheid (IP-waarde)

FIBOX-kasten hebben daarnaast een reputatie op water- en stofdichtheid. Handig voor als uw kast in een vochtige omgeving komt te staan. Deze dichtheid wordt bepaald aan de hand van de IP-waarde. De IP-waarde heeft twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen stof aan en het tweede cijfer tegen water. De FIBOX- behuizingen in ons assortiment beschikken over IP-waardes IP65 en IP66. Hiermee is de behuizing sowieso bestand tegen stof (IP6X). Daarnaast verschilt het per kast of de kast sproeidicht (IPX5) of waterdicht (IPX6) is.  

Brand- en UV-bestendigheid

Warmte, hitte en zon is de FIBOX-behuizing ook de baas met een hoge standaard brandwerendheid en UV-bestendigheid. Voor de wandkasten zonder kijkvenster is de classificatie voor brandwerendheid: UL94-5VA. Voor de UV-bestendigheid geldt een classificatie van UL 746C.

Benieuwd naar alle voordelen van de FIBOX ARCA wandkasten? Bekijk dan onderstaande video:

Welke soorten ARCA-kunststofwandkasten zijn er?

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in de kunststof FIBOX ARCA-wandkasten? Dan is het tijd om te kiezen welke maat en uitvoering je nodig hebt. Op onze website kies je uit drie verschillende soorten in diverse maatvoeringen:

Naast deze opties zijn er diverse accessoires beschikbaar in onze webshop. 

Leer de ARCA-wandkasten van FIBOX kennen

  1. De hoofdbehuizing van de Fibox ARCA is gemaakt van robuust polycarbonaat, dat vele voordelen biedt;
    - Niet corrosief
    - Hoge slagvastheid
    - Weinig onderhoud
    - UV-bestendig
    - Esthetisch aantrekkelijk
  2. Verlaagd ontwerp op de basis voor een hogere waterdichtheid
  3. Gepatenteerd scharnierontwerp met eenvoudige montage en verfijnd uiterlijk
  4. Deur met openingshoek van 120°
    - Kan naar links of naar rechts draaien
    - Voorgevormde bevestigingsbouten binnenin
    - Gemakkelijke toegang tot de inhoud
    - Deurstop beschikbaar
  5. Montage pods op de basis, het deksel en de vier zijkanten van de basis
  6. Brede en veilige pakking met PUR materiaal voor een hoogwaardige afdichting.
  7. Veilige 2-punts sluiting met zwenkbare handgreep en verwisselbare slotinzetstukken
  8. Speciaal gegoten ribontwerp om het kabinet extra stabiel en stevig te maken
  9. Dubbele hoek voor een veilige bevestiging zonder dat dit invloed heeft op de IP/IK waarden

Maatwerkoplossingen

Heb je speciale wensen voor je wandbehuizing? Dit is voor CC Nederland geen probleem. Wij helpen onder andere met:

  • Levering van alternatieve kunststofmaterialen dan het standaard polycarbonaat (keuze uit: EPDM, neopreen of siliconen);
  • Het creëren van uitsparingen in de behuizing met geavanceerde CNC-freesapparatuur;
  • Behuizingen voor de Amerikaanse markt (JIC- i.p.v. IEC-standaard).

Meer informatie over ARCA kunststof FIBOX-wandkasten?

Wil je meer informatie over de FIBOX-wandkasten? Of heb je interesse in een maatwerkoplossing? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

Nieuwe generatie kabeldoorvoeren zonder gereedschap

kabeldoorvoeren-zonder-gereedschap

De nieuwe generatie deelbare kabeldoorvoer frames voor het KT-tulen systeem zijn uniek door de mogelijkheid om zonder gereedschap te monteren, de hoge kabeldichtheid en het eenvoudig doorvoeren van voor geassembleerde kabels. Het nieuwe deelbare KEL-FA kabeldoorvoersysteem van icotek is een compact systeem voor het doorvoeren en afdichten van kabels met en zonder connectoren, evenals hydraulische en pneumatische slangen.

De bediening is heel eenvoudig: nadat het frame is gemonteerd met de doorvoertules en kabels van het type KT, wordt de beugel geplaatst en worden de twee hendels met het onderste deel vergrendeld door ze naar beneden te drukken. Hier wordt een tweetraps vergrendeling gebruikt. In de eerste stap worden de componenten bij elkaar gebracht en worden de doorvoertules precies gepositioneerd. De tweede stap zorgt voor de optimale druk en een veilige vergrendeling. Hierdoor is het niet meer nodig om het deksel op het frame te schroeven. De draaibeveiligde constructie van de KEL-FA maakt een intuïtieve montage mogelijk. Aanpassingen, reparaties en onderhoud kunnen altijd snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De garantie op voorgemonteerde kabels blijft bestaan.

De montagehoogte van het kabeldoorvoerframe is 22mm. Een ander voordeel is de geïntegreerde pakking aan de achterzijde, die zorgt voor een perfecte afdichting tussen het KEL-FA frame en de wand. Een hoge trekontlasting conform EN62444 op de kabel is mogelijk bij gebruik van icotek KT doorvoertules. Door het gebruik van multi-doorvoertules kan een zeer hoge kabeldichtheid (tot 40 kabels in één frame) worden bereikt. In combinatie met het IMAS-CONNECT™ adaptersysteem van icotek wordt de KEL-FA een allrounder en bijna ongelimiteerd in zijn toepassingsgebieden. De KEL-FA bestaat uit polyamide en is vrij van siliconen en halogeen. Het nieuwe frame voor kabelinvoer bereikt beschermingsgraad IP54. Certificering voor UL Type 12 (volgens UL 50E) is in uitvoering. Het temperatuurbereik is -40 ° C tot + 140 ° C (statisch).

Voor verdere informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag. 

Metalen luchtcontacten: pneumatiek en elektra gecombineerd in één connector

ILME pneumatische luchtmodule metaal

Pneumatiek en elektra hebben altijd nauw samengewerkt in de automatiseringstechnologie. Tot dusver heeft elk gebied zijn eigen connectornormen gebruikt om systeemonderdelen met elkaar te verbinden. Met de nieuwe MIXO CX 03 MP module kunnen pneumatische aansluitingen direct naast elektrische aansluitingen in industriële connectoren worden gecombineerd.

Metalen contacten zijn betrouwbaarder en duurzamer

De nieuwe MIXO module en metalen afneembare pneumatische contacten zijn speciaal ontwikkeld voor de overdracht van schone lucht en perslucht. De metalen afneembare pneumatische contacten vervangen de bestaande pneumatische contacten van kunststof. Door het gebruik van metaal zijn de huidige contacten betrouwbaarder, duurzamer en beter voor de slang. Daarnaast zijn de metalen pneumatische contacten geschikt tot 10 bar, waar de kunststof pneumatische contacten geschikt waren tot 8 bar.

Pneumatische contacten met quick-fitting

De metalen luchtcontacten zijn voorzien van een quick-fitting of een uitvoering met weerhaken, ook wel bekend als een slangpilaar aansluiting. Afhankelijk van de kabeluitgang kan worden gekozen voor een rechte- of haakse aansluiting. Indien nodig kunnen de contacten eenvoudig worden verwijderd met behulp van het CMPES verwijderingsgereedschap.

De nieuwe MIXO CX 03 MP module heeft de volgende kenmerken:

  • Quick fitting voor 3,0, 4,0 en 6,0 mm buitendiameter, zoals bekende FESTO snelkoppeling
  • Metalen contacten met ventiel tot 10 bar / 145psi in rechte en haakse versies
  • Met componenten uit de HNM-serie geschikt voor 10.000 paringscycli
  • Optioneel ook leverbaar met standaard slangpilaar aansluiting met groef voor max. 6,0 mm slangbinnendiameter

Meer informatie over de MIXO CX 03 MP module

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de nieuwe metalen luchtcontacten van ILME, of wens je persoonlijk advies? Je kunt altijd contact opnemen met een van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

CC Nederland verhuist naar duurzaam pand langs de A12

CC Nederland gaat verhuizen

Het is bijna zover: eind 2021 gaat CC Nederland verhuizen! De aanstaande verhuizing gaat zowel de werknemers als het groeiend aantal klanten veel goeds brengen. Het nieuwe duurzame pand, gevestigd aan de Facetlaan 4 in Bleiswijk, is strategisch gelegen langs de snelweg A12. Vanaf 1 januari 2022 zal CC Nederland operationeel zijn vanaf de nieuwe locatie.

Componenten voor machinebouw

CC Nederland is meer dan 12 jaar actief als leverancier van elektrotechnische componenten voor de machinebouw en industrie. Het leveringsprogramma omvat RVS schakelkasten, slimme kabeldoorvoersystemen, industriële connectoren, industriële automatiseringsproducten en signaleringen. Per 2022 wordt het assortiment uitgebreid met FIBOX kunststof behuizingen. CC Nederland denkt mee met de klant en geeft technisch advies bij het ontwikkelen of bepalen van de juiste producten. CC Nederland heeft een continue groeiende voorraad om zo haar klanten zo snel mogelijk of just-in-time te beleveren.

Modern, ruim en fraai ingericht

De verhuizing staat gepland voor 20 en 21 december, waarna CC Nederland vanaf die datum operationeel is op de nieuwe locatie. Na zes jaar wordt de vertrouwde locatie aan de Amethistweg 5 in Bleiswijk verlaten. De nieuwe locatie, die 5 minuten verderop ligt, omvat een modern en efficiënt ingerichte kantoorruimte. Het nieuwe pand beschikt over drie keer zo veel voorraadruimte zodat klanten, ook in de toekomst, snel kunnen worden beleverd. Met het nieuwe pand kan optimaal worden voldaan aan de verwachte groei voor de komende jaren

Energieneutrale huisvesting

Het nieuwe bedrijfspand van CC Nederland is klaar voor een duurzame toekomst dankzij 60 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. Die kunnen straks de dagelijkse werkzaamheden voor de volle 100 procent ondersteunen, omdat ze de energie voor apparatuur, verlichting, ventilatie, verwarming en koeling gaan verzorgen.

Wij kijken uit naar een mooie start van 2022 in ons nieuwe pand!

RVS bedieningskast: de beste bescherming voor uw machinebediening

RVS bedienkasten - RVS bedieningskasten

Een RVS bedieningskast, ook wel bekend als RVS bedienkast, is een industriële behuizing met daarin componenten om een machine te bedienen. De bedieningskast bevat veelal drukknoppen en een HMI-bedieningspaneel of een industriële PC. Je kunt het zien als een afstandstansbediening voor uw machine. Het is van groot belang dat de machinebediening goed wordt beschermd. De RVS bedieningskasten van ILINOX bieden hierbij een gepaste oplossing. Afhankelijk van de omgeving is er altijd een geschikte bedieningskast. In dit artikel lees je alles over deze RVS bedieningskasten.

Welke RVS bedienkast is geschikt voor jouw toepassing?

Bedieningskasten worden toegepast in een ruim aantal verschillende omgevingen. Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor een kunststof, plaatstaal, aluminium of RVS behuizing. Soms hoeven de bedienkasten niet te voldoen aan specifieke hygiënische eisen denk bijvoorbeeld aan scheepvaart of offshore waar een robuuste en duurzame bedieningskast nodig is. In dat geval volstaan de standaard RVS BK bedienkasten. In de voedings- en farmaceutische industrie is het van belang dat de bedienkasten aan speciale eisen voldoen. Denk hier aan hygiënische design eisen conform de EHEDG norm. Hier heeft ILINOX een speciale lijn voor uitgebracht.

RVS bedieningskast met Hygiënisch Design

Bij het bepalen welke bedieningskast het meest geschikt is voor jouw specifieke toepassing speelt de omgeving een grote rol. Gaat het om een toepassing in de voedingsindustrie? Dan adviseren wij de BKH bedienkasten. Deze hebben een IP69K afdichting en zijn voorzien van blauwe siliconen afdichtingen conform EHEDG. De bedieningskasten kunnen door de IP66/IP69K certificering en speciale siliconen afdichting ook gereinigd worden met vele schoonmaakmiddelen en met een hogedrukspuit afgespoten worden. De blauwe siliconen afdichting kan eenvoudig van de kast afgenomen worden om te worden gedesinfecteerd. De BKH kasten worden gekenmerkt door hun unieke ontwerp, ook wel bekend als Hygiënisch Design. Dit zorgt ervoor dat ongewenste vuilophoping niet mogelijk is.

Het unieke ontwerp van de BKH bedienkasten

De BKH kasten hebben standaard een schuin aflopende bovenkant van 10° zodat vuil en water goed weg kan lopen. Dit unieke Hygiënische Design zorgt ervoor dat de kasten zelfs direct boven het voedsel geplaatst kunnen worden. De deur is voorzien van twee hygiënische en ergonomische handgrepen om zo de kast te draaien of te kantelen. De behuizing is standaard gemaakt van AISI304 roestvrijstaal. Op aanvraag kunnen de RVS bedieningskasten ook in AISI316 gemaakt worden.

De bedienkasten zijn verder uitgerust met speciale RVS gegoten scharnieren die ervoor zorgen dat de deur 100° geopend kunnen worden volgens de eisen van EN 60204-1. De speciale HD sloten zijn gemaakt van AISI316 en hebben een blauwe siliconen afdichtingsring. Door het HD design van het slot is er geen ongewenste vuilophoping mogelijk conform de sanitaire eisen van DIN EN 1672-2 en DIN EN14159. Daarnaast is zelfs over de plaatsing van het slot nagedacht.

De tactische plaatsing van het slot

Het slot van de BKH bedieningskast zit aan de zijkant van de behuizing. Het voordeel hiervan is dat het te gebruiken oppervlak van de deur voor uitsparingen, voor bijvoorbeeld een groot HMI bedieningspaneel, maximaal is. Een slot in de deur zelf neemt immers veel ruimte in beslag. De BKH bedienkasten zijn voorzien van de benodigde aardingspunten en montagepunten welke ook gebruikt kunnen worden voor het plaatsen van een DIN rail. Optioneel zijn er montageplaten beschikbaar welke op aanvraag besteld kunnen worden.

De verschillende maatvoeringen van de BKH bedienkast

Bij het selecteren van de juiste bedieningskast is de afmeting belangrijk om rekening mee te houden. De grootte van de componenten zoals een HMI of industriële PC bepalen welke kast geselecteerd kan worden.

De BKH is verkrijgbaar in vier standaard maatvoeringen:

Bedieningskasten zonder specifieke hygiëne eisen

Een RVS bedieningskast hoeft niet altijd te voldoen aan specifieke eisen. Is de omgeving non-food en zijn er geen specifieke hygiënische eisen van toepassing? Dan zijn de standaard RVS BK kasten geschikt. De standaard BK kasten hebben een polyurethaan afdichting en zijn IP66. De standaard BK kasten zijn verkrijgbaar in 7 maatvoeringen, met en zonder bedienhandels.

De ideale bedienkast gevonden? Denk ook aan de montage

De bedieningskast kan gemonteerd worden aan de wand of aan een modulair ophangsysteem, recht of gebogen, met koppelingen. De koppeling van de montagearm kan boven- of onderaan de bedienkast aangesloten worden. Men kiest veelal voor een ophangsysteem om zo de bedienkast op een ergonomische plek te plaatsen. Daarnaast biedt een ophangsysteem bij het gebruik flexibiliteit voor de operator om op iedere gewenste plek de machine te bedienen of uit te lezen.

De verschillende ophangsystemen

Om een bedieningskast op een ergonomische plaats te bevestigen zijn er ophangarmen verkrijgbaar met diverse koppelingen. De ophangarmen hebben een diameter van 60,3mm en zijn in 4 verschillende uitvoeringen leverbaar:

  • TS arm gebogen in S, deze uitvoering is geschikt voor een staande toepassing waarbij de arm aangesloten wordt aan de onderzijde van de bedieningskast.
  • TI arm recht, een rechte arm voor een hangende of staande toepassing.
  • TJ arm gebogen in J, dit is de meest gebruikte uitvoering voor een hangende toepassing. Door de J vorm zijn er veel bewegingsmogelijkheden. Zowel de arm als de kast kan namelijk draaien.
  • TL arm gebogen in L, deze uitvoering wordt gekozen als de arm direct aan een muur of machine wordt bevestigd. Alleen de kast kan draaien de arm zit vast aan de muur.

Koppelingen en beugels

Om de arm en de bedieningskast aan elkaar te koppelen zijn er verschillende koppelingen leverbaar. Het type koppeling bepaalt of de kast ten opzichte van de arm gedraaid of gekanteld kan worden. Zo kan er in de koppeling de maximale draaiuitslag ingesteld worden met behulp van interne stelbouten. Om het ophangsysteem aan de machine of muur te monteren zijn er ook haakse wandbevestigingsbeugels verkrijgbaar.

Onderstaand een overzicht van de koppelingen voor de BKH bedieningskasten:

  • GM60S wandbevestigingsbeugel diameter 140mm.
  • GKSH draaibare koppeling tot 355°, Hygiënisch Design en blauwe afdichting, deze past op de aanwezige uitsparing van de BKH en kasten en wordt van binnenuit vastgemaakt.
  • GRH draaibare koppeling tot 355°, Hygiënisch Design en blauwe afdichting, deze past op de lange staander van de TJ arm en op de GM60-140 haakse beugel, diameter 140mm.
  • AGKH blauwe adapter om de bedieningskast met 10° te kantelen.

Meer informatie over de RVS bedienkasten

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over onze RVS bedienkasten, of wens je persoonlijk advies? Je kunt altijd contact opnemen met een van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

Met de DIN-rail knipper maak je eenvoudig DIN-rails op maat

DIN-rail knipper

DIN-rails op maat maken kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een zaag. Het mag duidelijk zijn dat dit niet de meest efficiënte manier is en dat het niet altijd voor de strakste resultaten zorgt. Bij het op maat zagen van een DIN-rail is er altijd sprake van braamvorming. Je kunt het weer wegvijlen, maar het is iets wat je natuurlijk liever wilt voorkomen. De DIN-railknipper van ICOTEK biedt hierbij de perfecte oplossing.

DIN-rail knipper van ICOTEK

Binnen het ICOTEK-assortiment vind je nu ook DIN-rail knippers terug. Deze handige tool zorgt ervoor dat je probleemloos DIN-rails op maat kunt maken. Dankzij de hefboom kun je zonder veel kracht uit te oefenen snel en eenvoudig de DIN-rail op maat maken. Met de knipper behaal je altijd een zuiver en braamvrij resultaat, zonder afval. Daarnaast bespaar je veel tijd wanneer er een groot aantal DIN-rails op maat gemaakt dient te worden.

Kenmerken van de DIN-rail knippers

Er zijn twee varianten van de DIN-rail/busbar knippers beschikbaar; de DIN-RC 1 en DIN-RC 2. De DIN-RC 1 is geschikt voor het zagen van DIN-rails van 35 x 7,5 mm en DIN-rails van 35 x 15 mm. Ook de DIN-RC 2 is geschikt voor het zagen van deze DIN-rails, maar kan ook worden gebruikt voor het op maat maken van busrails van 10 x 3 mm en DIN-rails van 15 x 5,5 mm. Met behulp van de DIN-rails knippers snijd je de meest gangbare rails en geleiders eenvoudig op de millimeter nauwkeurig op maat tot een lengte van 1000mm. Door de lengteaanslag en geleiding worden de rails en geleiders met een perfect rechte snede van 90o afgeknipt.

DIN-rail knipper RC1DIN-rail knipper RC2

Zelf het gemak ervaren? Dit is je kans!

De DIN-rail knippers bieden de ideale oplossing om snel en eenvoudig DIN-rails op maat te maken. Wij willen graag dat ook jij het gemak zelf kunt ervaren. Daarom kun je de DIN-rails extra voordelig aanschaffen bij CC Nederland. De DIN-RC1 kun je al aanschaffen voor slechts €699,- en de DIN-RC2 voor slechts €999,-. Grijp nu je kans!

Heb je verder nog vragen over de nieuwe DIN-rails van ICOTEK? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over deze handige tool.

Stekkerbehuizing met dockingframe voor AGV-oplaadstations en gereedschapswisselingen

Stekkerbehuizing met dockingframe

Bij automatische gereedschapswisselingen moeten elektrische connectoren niet alleen zelf centrerend in elkaar passen, maar dient ook rekening te worden gehouden met de IP-bescherming. De IP-bescherming is belangrijk voor een perfecte werking en duurzaamheid. Connectorbehuizingen van de ILME BIG-serie met roestvrijstalen dockingframes MBV... D maken een IP-beveiligd, automatisch plug-inproces mogelijk. De behuizingen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor de insteektechniek van racks, matrijzen- en gereedschapsbouw voor spuitgietmachines en de bouw van modulaire machines in inline-design. De stekkerbehuizing is daarnaast ook geschikt voor dockingstations voor het opladen van zelfrijdende transportsystemen en autonome magazijnvoertuigen in een slimme fabriek.

De ILME BIG-serie wordt gekenmerkt door:

  • Zelf centrerende connectorbehuizingen voor automatische koppeling
  • Betrouwbare IP-bescherming
  • Hoog tolerantiebereik van +/- 1,5 mm in X- en Y-richting
  • Dankzij 10.000 steekcycli geschikt voor dagelijkse paringsprocessen
  • Eenvoudig te monteren dankzij de tweedelige behuizing met grote aansluitruimte

Meer details over deze stekkerbehuizing met dockingframe kun je terugvinden op de productpagina. Heb je verder nog vragen over dit product? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

CC Nederland: nu ook Bernstein distributeur

CC Nederland is Bernstein distributeur

Met trots kunnen wij mededelen dat CC Nederland vanaf heden ook Bernstein distributeur is. Het in 1947 opgerichte internationale familiebedrijf wordt hedendaags gerund door de 3e opeenvolgende generatie. Bernstein is ondertussen uitgegroeid tot een van ’s werelds meest vooraanstaande producent van industriële veiligheidscomponenten en behuizingstechnologie.

Twee business units: Detect en Protect

We kunnen twee business units onderscheiden bij Bernstein; Detect (veiligheidscomponenten- en sensorsystemen) en Protect (Industriële behuizingen). Het productportfolio kent een grote variatie. Zo vind je niet alleen industriële veiligheidsschakelaars, veiligheidsrelais, sensoren, industriële behuizingen, ophangsystemen en bedienterminals, maar ook volledige systeemoplossingen voor de bediening en beveiliging van complete machines en installaties terug in het assortiment.

Detect - veiligheidstechnologie

De elektromagnetische schakelaars uit de Detect-serie worden gekenmerkt door een overtuigende prijs-prestatieverhouding en een hoge betrouwbaarheid bij verschillende spanningsniveaus. De producten variëren van eindschakelaars met kunststof behuizing, eindschakelaars met metalen behuizing en voetschakelaars tot veiligheidsschakelaars. Sommige schakelaars zijn AS-i compatibel. Zo worden de tijd en kosten die gepaard gaan met de montage, het materiaal en de bediening beperkt. Door het brede scala aan typen, maten, schakelfuncties en actuatoren is er voor elke toepassing een geschikte schakelaar te vinden.

Ook de sensoren uit de Detect-serie kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Afhankelijk van de toepassing heb je de keuze uit inductieve, capacitieve of magnetische sensoren.

Protect - Behuizingstechnologie

Bernstein combineert haar superieure behuizingstechnologie met moderne en variabele ophangsystemen. Een ruim aantal aluminium en kunststof klemmenkasten, evenals compleet geassembleerde standaard- en besturingsbehuizingen zijn een perfecte aanvulling op het assortiment.

Het uitgebreide Bernstein assortiment bij CC Nederland

Heb je nog vragen over het Bernstein assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg. Direct een kijkje nemen? Bekijk het ruime assortiment eindschakelaars, trekkoordschakelaars, voetpedaalschakelaars, veiligheidsrelais, veiligheidsschakelaars, polycarbonaat / ABS behuizingen, aluminium behuizingen en polyester behuizingen direct!

SQUICH® connector binnenwerk: aansluittechnologie zonder gereedschap

SQUICH® connector binnenwerk

Originele oplossingen, eenvoudige installatie en volledige bedrading zijn de focuspunten van de R&D-activiteit van ILME. De “nieuwe standaard” die zij nastreven voor kabel connectoren is bedrading zonder gereedschap. Een baanbrekend voorbeeld hiervan is de eigen SQUICH®-technologie. Deze technologie toont aan dat plug & play de toekomst is. In elke markt. Zo eenvoudig kan het zijn!

Zelf het gemak van de nieuwe SQUICH®-technologie ervaren? Vraag een gratis sample kit aan!

De conventionele connector binnenwerken

Schroefaansluiting

De meest gebruikte aansluittechnologie is tot op heden nog altijd de schroefaansluiting. Hierbij wordt de aansluiting met een schroevendraaier aangedraaid waardoor de ader van de draad wordt vastgeklemd. Het nadeel van deze kabel connector is dat de schroefaansluiting zeer gevoelig is voor trillingen. De schroef kan namelijk lostrillen door bijvoorbeeld de trillingen van een machine. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals kortsluiting en storingen.

Krimpaansluiting

Als alternatief zijn de krimpaansluitingen op de markt gekomen. De krimpaansluiting bestaat uit een los contact waar je de ader in plaatst. Vervolgens wordt de aansluiting aan de ader bevestigd met een speciale krimptang. Hiermee wordt een zeer goede, gasdichte verbinding gecreëerd. Momenteel is dit de beste aansluiting in de markt. Daarnaast kun je met een krimpaansluiting veel contact kwijt op een klein oppervlak. Echter, het grote nadeel van deze aansluitmethode is dat er speciale tangen voor moeten worden aangeschaft. De kosten kunnen dan ook flink oplopen wanneer elke monteur een eigen krimptang bij zich moet dragen.

Veerklemaansluiting

De veerklemtechnologie is een aansluitmethode die meer lijkt op SQUICH®. Met een schroevendraaier wordt de kamer geopend, waarna de ader kan worden ingestoken en de schroevendraaier kan worden verwijderd. Zo wordt de kamer gesloten en zit de draad vast. Bij deze aansluitmethode is dus nog wel een schroevendraaier vereist. Daarnaast bestaat het bevestigen van de draden uit twee handelingen.

Hoe werkt de SQUICH®-technologie?

Het aansluiten van alle bedrading moet zo min mogelijk tijd in beslag nemen. Alleen zo kan de ‘downtime’ van machines worden verkort en de productietijd van machines worden versneld. Hier heeft ILME wat op bedacht; een unieke nieuwe aansluitmethode. SQUICH® is te vergelijken met de veerklemaansluiting. Het grote verschil is dat er geen schroevendraaier of ander gereedschap nodig is bij de montage van de bedrading. De functie van de schroevendraaier wordt overgenomen door een oranje knopje. Wanneer het knopje omhoog staat is de kamer open. De ader hoeft enkel en alleen nog ingestoken te worden, waarna het knopje ingedrukt kan worden. Deze korte en eenvoudige handeling zorgt ervoor dat de draad is bevestigd. Met behulp van de SQUICH®-technologie bespaar je zo tot wel 50% aan montagetijd.

Moet de bedrading worden gedemonteerd? Door het knopje omhoog te wippen opent de kamer en komt de ader weer los. Eventueel kan er gebruik worden gemaakt van de reopening tool, maar dit kan ook een schroevendraaiertje of ander gereedschap zijn.

De voordelen van de SQUICH® aansluiting

De nieuwe, gepatenteerde aansluittechnologie van ILME brengt velen voordelen met zich mee:

  • Snel - Bespaar tot wel 50% in bedradingstijd.
  • Gemakkelijk – Niet langer bedradingsgereedschap nodig bij de montage.
  • Veilig – Bestand tegen de mechanische spanningen en trillingen van zelfs de meest veeleisende toepassingen.
  • Slim - Eenvoudig het contact doormeten door de geïntegreerde meetpunten.
  • Universeel – Geschikt voor alle soorten kabels; massieve en soepele draden, al dan niet van een eindhuls voorzien, met een bereik van de doorsnede van 0,14 tot 2,5mm2 / AWG 26-14.
  • Uitwisselbaar – De SQUICH® aansluiting kan worden toegepast bij bedrading waar bijvoorbeeld al een schroefaansluiting is veerklem wordt gebruikt. De aansluiting kan daarnaast worden gebruikt in combinatie met connectoren van vrijwel alle merken. Denk aan een Harting connector, Lapp connector, Phoenix connector, Weidmuller connector en nog velen anderen.

 

Geïntegreerde meetpunten

Voor elk SQUICH® binnenwerk of module een geschikte behuizing

Binnen het SQUICH® assortiment binnenwerken vind je verschillende series terug. Afhankelijk van de serie zijn de binnenwerken voorzien van meerdere keurmerken. Voor elke serie hebben wij natuurlijk ook een geschikte behuizing in ons assortiment. Ook deze vind je terug in ons uitgebreide assortiment ILME-artikelen. We zetten de connectoren en behuizingen voor je op een rijtje:

SQUICH® binnenwerk of module

Aanbevolen behuizing

CSH serie standaard 16A: bespaar tot 50% in bedradingstijd. Keuze uit 6, 10, 16, 24, 32 of 48-polige binnenwerken.

Standaard C-Type behuizingen

CK serie compact: eenvoudige bedrading in een kleine afmeting. Keuze uit een 3 of 4-polige connector.

CK behuizingen

CSAH serie smal 16A: SQUICH®-concept in een smalle versie. Keuze uit 10, 16 of 32-polige binnenwerken.

C-Type smal behuizingen

CDSH serie meerpolig 10A: 70% meer contacten in de standaard maat. Keuze uit 6, 9, 18, 27, 42, 54 of 84-polige binnenwerken.

Standaard C-Type behuizingen

CX05SH serie MIXO: 5-polig binnenwerk met SQUICH®-technologie voor modulaire MIXO connectoren.

Modulaire MIXO frames

Ervaar de voordelen van de SQUICH®-aansluittechnologie zelf

Benieuwd geworden of de SQUICH®-aansluittechnologie voor jou een geschikte oplossing is? Test zelf de nieuwe SQUICH®-technologie uit! Vraag nu een gratis sample kit aan en ervaar zelf de voordelen.

Heb je verder nog vragen na het lezen van dit artikel? Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.

 

Scroll to top